محمدحسین فنایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نیمی از سال را گذرانده ایم و در حال حاضر مشخص نیست که تا چه اندازه به رهنمودهای رهبری پیرامون حمایت از تولید ملی توجه شده زیرا رویدادها و مشکلات موجود، خلاف مواردی است که مسئولان استان مطرح می کنند.
وی ادامه داد: رونق اقتصادی در سایه توجه به بخش خصوصی تحقق می یابد و مدیران در این راستا تنها میتوانند زیرساختها را فراهم کنند نه اینکه در هر دستگاهی ساز خود را کوک کنند.
بخش خصوصی تاثیرگذارتین عامل بخش تولید در جنگ اقتصادی است
فنایی مدیران واحدهای تولیدی و بخش خصوصی را تاثیرگذارترین عوامل بخش تولید در جنگ اقتصادی خواند و یادآور شد: راندن به حاشیه و وضع قوانین دست و پا گیر، فشار به تولید کننده است و این بزرگترین خیانت به تولید و فضای کسب و کار محسوب میشود.
رئیس خانه صنعت و معدن یزد با ابراز نگرانی از وضعیت موجود صنایع استان یزد گفت: به تازگی نمایندگانی از دیوان محاسبات با مراجعه به بانکها و بررسی پروندههای تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی در سالهای گذشته، پروندهها را ملاک تشخیص مالیات قرار داده و نسبت به صدور برگ متمم مالیات از سال 85 تاکنون اقدام کردهاند.
ضعف قوانین بانکی در بخش تولید/ مدارک صوری نباید مبنای صدور مالیات باشد
فنایی با اشاره به ضعف قوانین موجود در بانک ها و بخش تولید و صنعت افزود: واحدهای تولیدی سطح استان به غیر از موارد انگشت شمار، مالیاتهای معین شده از سوی اداره کل امور مالیاتی استان در سال های گذشته را پرداخت کرده اند و بدهی ندارند.
وی همچنین با اشاره به به تفاوت اسناد ارائه شده به بانک ها و نیز دفاتر مالیاتی واحدهای صنعتی استان تصریح کرد: واحدهای صنعتی استان برای دریافت تسهیلات، بنا به درخواست بانک مبنی بر فروش و سود بالا، ناچار به ارائه برخی مدارک به صورت سوری هستند که در حال حاضر مبنای صدور برگ متمم مالیاتی قرار گرفته اند.
فنایی تصریح کرد: زمانی که یک واحد تولیدی دچار رکود شده باشد و یا سرمایه در گردش بخواهد به تسهیلات نیاز دارد و باید مدارکی مبنی بر اینکه فروش و سود خوبی داشته به بانک ارائه کند تا بتواند تسهیلات دریافت کند.
ارائه صورت مالی درست به بانکها مساوی عدم دریافت تسهیلات بانکی است
وی به مهر گفت: بنابراین اگر صنعتگران صورت مالی درست بدهند بانکها وام پرداخت نمی کنند و اکنون نیز همان صورت ها، مبنای مالیات جدید شده است و این امر باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی خواهد شد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد یادآور شد: مدارک ارائه شده به بانک و پرونده های تسهیلات پرداخت شده سوری است و نمی تواند ملاک صدور برگ مالیاتی قرار گیرد که این اقدام اعتراض تشکلهای صنعتی و معدنی استان و مدیران صنایع را همراه داشته است.
وی همچنین به نشستی با حضور نماینده یزد در مجلس، رئیس دیوان محاسبات استان، سازمان بازرسی استان و اداره کل مالیاتی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در نشستی که با حضور برخی فعالان اقتصادی در این زمینه برگزار شد، مقرر شد تا با ارائه راهکار قانونی نسبت به این اقدام اخیر برخورد صورت گیرد.
فنایی ادامه داد: نماینده یزد در مجلس هم تعامل خوبی با صنایع استان دارد و قول پیگیری تا حصول نتیجه را به بخش صنعت استان داده است.
نظر شما